top of page

BIO

De cirkel is rond

Als jongste telg van een kroostrijk gezin waarin alle 9 kinderen een instrument speelden, werd de muziek me met de paplepel ingegeven. In deze uitbundige “familie Trapp” speelde ik de piano.

 

Mijn drukke baan als psycholoog en organisatie adviseur, later in combinatie met het moederschap, liet echter weinig ruimte meer voor actief muziek maken. De boog stond strak gespannen, tot ik in 2012  in contact kwam met yoga.

 

Yoga leerde me hoe belangrijk de ademhaling is bij het kunnen ontspannen van het lichaam, bij het loslaten en het dichter bij jezelf komen.

 

In 2014 ging ik op zoek naar een muziekinstrument waarbij ik mijn ademhaling kon gebruiken. De Native American Flute kwam op mijn pad. Een instrument dat zich bij uitstek leent tot intuïtief en meditatief muziek maken. Dagelijks pluk ik hier de vruchten van.

 

Mijn zoektocht begon naar fluitmakers die goed gestemde, top kwaliteit fluiten konden leveren, met de hand gemaakt, met hart en ziel. Al gauw ontstond een bonte verzameling van fluiten in alle grondtonen, enkele en dubbele fluiten, high- midrange en basfluiten.

 

Intussen heeft mijn liefde voor de muziek ook geleid tot het bespelen van andere instrumenten zoals piano, handpan, rav drum, shaman drum, mountain dulcimer, ukulele, kotamo monochord, nada tarangini, lier, Afrikaanse ngoni, gong, klankschalen, sansula, world flutes,... Ook vind ik het maken van soundscapes een mooie bezigheid, vooral omdat ik deze dan kan combineren als achtergrond voor mijn fluiten. Van alle instrumenten is en blijft de Native American style Flute mijn grote liefde. 

Ik volg nu mijn hart en deel mijn muziek (live en via internet en streaming services) met de mensen om me heen,  om ze te helpen ontspannen en herbronnen.

 

Ik heb mijn werkzaamheden als organisatie adviseur afgebouwd en volg nu mijn grote passie: de muziek.

"Music was my first love, and it wil be my last..."

 

De cirkel is rond.

bottom of page